torstai 13. syyskuuta 2012

Kaksikymmentäviisi sadasosaa takana!


Jee, nyt on 1/4 tavoitteesta luettuna! Jäljellä on kivasti rapiat 3 kuukautta aikaa lukea loput 3/4, eli siis joka kuukausi oisi edessä sama määrä mitä tähän mennessä on saavutettu. Mikäs tässä!

Tällä hetkellä luen Brisingriä, mikä on suoraansanottuna puuduttava kirja. Tykkään kyllä siitä, olen lukenut sarjan aiemmat osat ja näin, mutta äh. Jokin ei nyt vain natsaa. Onko kirja niin pitkä? Toisaalta lukaisin kerran Feeniksin killan 1050 sivuineen kahdessa päivässä. En siis oikeasti tiedä, mistä nyt kiikastaa. Jotenkin tapahtumat eivät vain luista, kaikkea odotellaan ja junnataan vähemmän hohdokkaissa asioissa. Ehkä paras sana kuvaamaan tätä kirjaa on realistinen. Ei siis sillä tavalla realistinen kuin vaikkapa Seitsemän veljestä, onhan tässä fantasiakirjasta puhe. Tarkoitan ennemminkin henkilöiden elämään pätevää realistisuutta. 
Kenenkään elämä ei ole yhtä seikkailusta toiseen juoksemista, eikä siten ole Brisingrinkään tyyppien. Kenties homman voisi pelastaa taidokkaalla kielenkäytöllä, mutta tiedä sitten onko vika kirjoittajan vai suomentajan, teksti ei ole niin hohdokasta mitä voisi. Ei, tämä ei vain ole sellainen kirja, jonka ahmisi yön aikana.

Ikuisuusprojektilta tuntuvan kirjan vuoksi olenkin sitten napannut toisen kirjan rinnalle. Tämä on omiaan auttamaan Brisingrissä etenemistä. Toisin sanoen olen yhä samalla sivulla kuin viikko sitten.


Joka tapauksessa, toisena kirjana vieressä kulkee Linnunradan käsikirja liftareille - maailman ainut viisiosainen trilogia. Tarkkasilmäisimmät lienevät huomanneen, että olenkin jo ensimmäisen osan lukenut. Päätin nämä laskea erillisiksi kirjoiksi, koska tosiaan kyseessä on sarja, jonka osat on julkaistu eri vuosina. Sitä paitsi haasteen toteutuminen näyttää niin hurjan helpolta, että taidan avittaa sitä vähän lisää. Periaatteessahan minulla on vain yksi kirja kädessä, mutta se sisältää viisi kirjaa, joten näillä mennään.

Voisin oikeastaan kirjoittaa arvostelun Linnunradan käsikirjasta liftareille. Katsotaan viitsinkö ehdinkö. Sen asema tunnettujen kirjojen joukossa kait pakottaa sanomaan jotain edes yleisesti koko sarjasta.


Mainostan taas, että jos luettujen kirjojen joukosta bongaa jonkin kiehtovan nimen, minua voi pyytää kirjoittamaan siitä arvostelun. Tämä ei koske kirjaa-jonka-nimeä-en-muista.

Toki muunkinlainen kommentointi on sallittua.

2 kommenttia:

 1. Haluaisin ehdottomasti arvostelun Perillinen-trilogiasta, kunhan saat Brisingrin luettua! Itse en ole tutustunut sarjaan yhtään (en ole edes lukenut Eragonia), joten kattava (mutta ei spoilaava!) arvostelu olisi mukava. Voisin sitten ehkäpä jopa tarttua kirjasarjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitetaan. :) Olen jo aloittanut Eragonin arvostelun, mutta muokannen sitä kattamaan koko sarjan. Kirjat jatkuvat melko saumattomasti siitä, mihin edellinen osa jäi, joten yksittäisarvostelut tuntuisivat väärältä ratkaisulta. Voisin kuitenkin kirjoittaa juonikuvaukset erillisiksi kappaleiksi, niin ettei aiempia sarjan osia lukemattomat spoilaantuisi!
   Tällä hetkellä olen lukenut Brisingristä ehkä 1/3 tai vähän päälle, joten jonkin aikaa menee vielä arvostelun julkaisussa. Hiljaa hyvä tulee (kait...) :D

   Poista